Subscribe to our quarterly newsletter for updates from the studio.

The New Standard

The Fourth Utility

TV never looked so good

Map unveils new branding

E-Paper 1: The Future of Ambient Technology

Design Anthology: Forward Focus

ADI FAD: ‘Digital Ornaments’

Richard Stevens joins Map Project Office

Creative Conversations for the Class of 2020

Financial Times: Visions of the post-pandemic home

Wallpaper*: Re-Made. Can you create a perfect circle?

Rethinking transport solutions for the future

Disegno: The Quantum Race

Map and Universal relocate to new studio

IBM Quantum System One

LS:N Global: How design will humanise AI

Universal and Map partner with AKQA

Fastco: A Redesigned Steering Wheel

Barber Osgerby: Projects

Map and Barber Osgerby collaborate on Elizabeth Line train interior

Map and Universal relocate to new studio

Universal Design Studio has completed its own office interior and that of its sister company Map Project Office.

The offices for both companies have relocated to the third-floor of a Clerkenwell block where they share an open-plan 1,020 square-metre space.

Universal Design Studio and industrial design consultancy Map created the office "in close collaboration", with a series of common areas to encourage conversation.

The intention was to "invert the traditional office" and offer "transparent views into the studios' working processes" rather than drawing a distinction between silo-ed private offices and underused public areas.

Shared spaces include project and meeting rooms, a reception area that can be converted into an exhibition space, two workshops including a new rapid prototyping facility, and a materials library.

The design emphasises "open-plan common areas where teams can collaborate, make, test and create".

The combined offices also have a large communal kitchen and event space.

A corridor runs along the length of the office on each side to allow employees to move easily between areas. Industrial pipework and fittings have been left exposed and the space is punctuated by round cement pillars.

Employees work at long communal desks punctuated with bespoke orange Double Tab desk lamps by Barber & Osgerby for Flos, and Pacific chairs created by the designers for Vitra in a range of colours.